Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساتین»
2024-05-04@03:54:10 GMT

دلیل سر و صدای کولر آبی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۱۰۱۳۴

دلیل سر و صدای کولر آبی چیست؟

علت صدا دادن کولر آبی ، علت لرزش کولر آبی ، علت صدای کولر آبی ، صدای جیر جیر کولر آبی

کولرهای آب برخلاف تصور بسیاری از ما نباید زیاد سر و صدا داشته باشند و وجود صدای اضافی در این کولرها حتما به دلیل وجود مشکل و ایرادی در کولر می باشد. سر وصدای زیاد کولر آب بخصوص به دلیل اینکه از طریق کانال هایی هوا را به سمت پایین هدایت می کند به محیط خانه هم سرایت پیدا می کند و اغلب باعث ناراحتی اعضا خانواده می شود و حتی گاها آنقدر صدای این کولرها زیاد است که به آرامش سایر خانه ها نیز آسیب می زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبلا در مقاله تعمیر کولر آبی توضیح دادیم که عمده مشکلات کولرهای آبی به چه دلیل است و در این مقاله قصد داریم بصورت تخصصی تر به موضوع شایع کولرهای آبی یعنی سر و صدای زیاد آنها بپردازیم پس در ادامه با ما همراه باشید تا با شناخت این دلایل راه های مرتفع شده آن را هم بررسی کنیم.

دلایل صدای زیاد کولر آبی

خشک شدن یاتاقان ها

هرچند توصیه های فراوانی وجود دارد که حتما در ابتدای فصل سال اقدام به سرویس کولر آبی بشود ولی برخی این موضوع را نادیده می گیرند و برخی گمان می کنند که سرویس کولر آبی یعنی اینکه فقط مسیر آب کولر را باید باز کرد.

در هر دوره سرویس کولر آبی و بعدا بصورت ماهیانه تا زمان کاری کولر آبی باید مرتبا اقدام به روغن کاری یاتاقان های کولر بکنید. یاتاقان ها در محل اتصال پروانه کولر قرار دارند و در واقع پایه های پروانه درون آن قرار گرفته است. این یاتاقان ها دارای بلبرینگ هایی هستند که اگر خشک شود سر و صدا ایجاد می کند . به همین دلیل باید همواره یاتاقان ها را روغنکاری کنید.

پولی ها شل شده اند

یکی از موارد دیگری که در مقاله سرویس کولر آبی هم به آن پرداختیم بررسی پولی های کولر آبی بود. کولرهای آبی دو پولی دارند. یکی سر موتور کولر قرار دارد و دیگر در انتهای سمت موتور پروانه قرار گرفته است.

این پولی ها وظیفه گردش پروانه را با استفاده از نیروی موتور عهده دار هستند. هر گاه یکی از این پولی ها به دلیل شل شدن پیچ و یا گشاد شدن دهانه پولی لق شوند باعث خواهد شد که کولر با صدای هو هویی کار کند.

برای تعمیر پولی اگر پیچ آنها شل شده باشد باید ابتدا تسمه را از جای خود خارج کنید و بعدا پیچ ها را سفت کنید و دوباره تسمه را در جای خود قرار دهید.

اما اگر پولی گشاد کرده باشد باید تعویض شود. پولی سر موتور با یک پیچ به شافت موتور اتصال دارد و راحت باز می شود ولی برای باز کردن پولی پروانه باید ابتدا یاتاقان ها را باز کنید و بعدا پولی را خارج کنید.

خرابی یاتاقان ها

گاهی دلیل سر و صدای زیاد کولر آبی خراب شدن یاتاقان ها است. بعضا به دلیل فرسودگی و یا طول عمر زیاد، ضربه سنگین، زنگ زدگی، جام کردن و … یاتاقان ها خراب می شوند و تنها راه تعمیر کولر آبی در این حالت تعویض یاتاقان ها است. به یاد داشته باشید که یاتاقان ها متناسب با حجم کولر می باشند و اندازه های متفاوتی دارند.

بوشن موتور خوردگی پیدا کرده است

گاهی به دلیل سفت بودن زیاد تسمه کولر و یا به دلیل رطوبت بالا، ضعیف شدن موتور و … بوشن های موتور آسیب می بینند. تعمیرکولر آبی در این حالت بهتر است توسط تعمیرکار خبره انجام شود و یا در صورت عدم دسترسی بهتر است موتور کولر را باز کنید و به تعمیرکار موتور تحویل دهید تا موتور تعمیر شود.

در هر صورت تنها راه تعمیر کولر تعویض بوشن ها و بررسی دلیل خراب شدن بوشن ها می باشد. توصیه می کنیم تا زمانی که دلیل اصلی خرابی بوشن را متوجه نشده اید تنها بوشن را تعویض نکنید.

پروانه تاب برداشته است

هر چند این موضوع خیلی به ندرت دیده می شود ولی یکی از دلایل اصلی سر و صدای زیاد کولر آبی تاب برداشتن و یا کج شدن محور پروانه کولر آبی است. تراز نبودن کولر، خرابی یاتاقان های کولر، خرابی پولی و یا جنس بد محور و ظعیف بودن محور نسبت به قدرت موتور از دلایل اصلی تاب برداشتن محور پروانه کولر آبی است.

برای تعمیر کولر آبی که این مشکل را دارد تنها راه تعویض محور و یا پروانه کولر است. هرچند برخی ادعا می کنند که محور را تعمیر می کنند ولی به نظر بهترین راه تعویض آن باشد.

خرابی تسمه پروانه کولر

این موضوع یکی از اصلی ترین دلایل صداهای عجیب در کولر است. متاسفانه افرادی که در زمان سرویس کولر آبی تسمه را نادیده می گیرند و یا اصلا کار سرویس کولر را انجام نمی دهند بیشتر با این مشکل مواجه می شوند.

در این حالت تمسه نخ نما و یا ریش ریش می شود و حرکت تسمه باعث می شود تا این ریشه ها به اطراف برخورد کنند و تولید صداهای عجیبی بکنند. مشخصا خیلی راحت با تعویض تسمه مشکل حل خواهد شد.

اما نکته ای که وجود دارد این است که اگر تسمه را تازه تعویض کرده اید دلیل خراب شدن تسمه را حتما بررسی کنید. سفت بودن تسمه، شل بودن تسمه ، کیفیت بدن آن و خرابی پولی از دلایل خرابی زود به زود تسمه کولر آبی است.

علت صدای جیر جیر کولر آبی

دلایل فوق عمده ترین دلایل تولید سر و صدای زیاد در کولر آبی هستند که همانگونه که توضیح دادیم خیلی راحت در یک سرویس کولر آبی قابل پیشگیری هستند.

اما بعضی از مشتریان صدای داخل کولر خود را صدای جیر جیر توصیف می کنند. از دلایل فوق که به آن پرداختیم موضوع خشک شدن یاتاقان ها عمده ترین دلیل برای تولید صدای جیر جیر مانند در کولر آبی است.

اما گاها خرابی یاتاقان ها و یا کمی کج بودن محور پروانه و یا ناصاف بودن و به اصطلاح تراز نبودن محل قرار گیری کولر از عمده ترین دلایل تولید صدای جیر جیر در کولر آبی است که برای تعمیر کولر آبی باید ابتدا منشا صدا شناسایی شود.

منبع : piping24.ir

آموزش رایگان آموزش سرویس کولر آبی روغن کاری یاتاقان کولر آبی سرویس کار کولر آبی علت صدا دادن کولر آبی یاتاقان بلبرینگی کولر آبی ۱۳۹۷-۰۵-۰۱مدیر

منبع: ساتین

کلیدواژه: آموزش رایگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۱۰۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاه کلید مهار تورم

خاطره یحیایی در دنیای اقتصاد نوشت: اولویت‌های هر کشور نشانگر رویا‌ها وکابوس‌های آن و بیانگر دیدگاه‌های مختلف درباره چگونگی عملکرد اقتصاد است. اولویت‌های کشوری مانند ایران که برای بیش از چهاردهه به تورم‌های دورقمی عادت کرده، ولی هیچ‌گاه دچار ابرتورم هم نشده، با کشوری مثل آمریکا که مردمش تورم ۵درصدی را هم تحمل نمی‌کنند یا کشور‌هایی مانند مجارستان و آلمان که ابرتورم‌های بزرگی را تجربه کرده اند و از هرگونه افزایش تورمی هراس دارند، متفاوت است. با وجود عادت جمعی به تورم‌های دو رقمی (حدود ۲۰ تا ۳۰درصد) تورم‌های سال‌های اخیر در کانالی بالاتر از کانال ۲۰ تا ۳۰‌درصد بوده‌اند که سبب شده، هم مردم و هم سیاستگذار یک‌صدا به دنبال کاهش تورم و ورود آن به کانال بلندمدت خود باشند. اما این چگونه ممکن است؟

دو دیدگاه عمده در ایران در این خصوص به وجود آمده است: اول طرفداران جریان اصلی علم اقتصاد که به دنبال مدل‌های علمی (یا به قول برخی مدل‌های کتاب‌های درسی) هستند و می‌گویند بدون افزایش نرخ بهره اسمی و رسیدن بهره اسمی به تورم و صفر شدن نرخ بهره حقیقی (نرخ بهره اسمی منهای تورم) امکان کاهش نرخ تورم در ایران به محدوده تک‌رقمی مثل بیش از ۱۰۵ کشور جهان وجود ندارد.

این دسته افزایش نرخ بهره (اهرم اصلی سیاست پولی) را در کنار انضباط بودجه دولت (سیاست مالی) و جلوگیری از بار‌های فرا بودجه‌ای بر بانک‌ها توصیه می‌کنند. شواهد جهانی کاملا موید نظر این دسته است. همچنین شواهد داخلی از سال‌های ۹۲ تا ۹۶ هم نشان می‌دهد با مثبت شدن نرخ بهره حقیقی، نرخ تورم در ایران تک‌رقمی شد.

دسته دوم معتقدند اقتصاد ایران با دیگر کشور‌ها تفاوت جدی دارد و سیاست متعارف پولی (تغییرات نرخ بهره) در این اقتصاد مثل اقتصاد کشور‌های دیگر کار نمی‌کند.

این دسته مهم‌ترین تفاوت ایران با کشور‌های دیگر را در نکول پنهان‌شده در ترازنامه بانک‌ها می‌دانند؛ یعنی حجم بزرگ وام‌هایی که داده شده، ولی بدون اینکه پس داده شوند، مدام امهال و استمهال می‌شوند و بمب ساعتی هستند که با افزایش نرخ بهره می‌توانند منفجر شوند. این دسته ایجاد محدودیت بر ترازنامه بانک‌ها وکل‌های پولی را توصیه می‌کنند.

دسته اول در پاسخ به این استدلال دسته دوم می‌گویند که بدون افزایش نرخ بهره، نکول استراتژیک (strategic default) در نظام بانکی وجود خواهد داشت و این بمب ساعتی نه تنها خنثی نشده، بلکه بزرگ‌تر هم خواهد شد. از نظر این دسته، افزایش نرخ بهره، پله اول جلوگیری از اضافه شدن به انبار مهمات این بمب ساعتی است. همچنین این دسته معتقدند کنترل ترازنامه و محدودیت‌های مقداری صرفا در شرایطی که نرخ بهره حقیقی به صفر نزدیک است کار می‌کند و نباید انتظار داشت که جای نرخ بهره را بگیرد.

اما تئوری اقتصاد به ما می‌گوید، در شرایطی که سیاست پولی انبساطی مخارج کل مصرف‌کنندگان، بنگاه‌ها و دولت‌ها را بر روی کالا‌ها و خدمات افزایش می‌دهد، آیا این تقاضای جدید به افزایش تولید و اشتغال می‌انجامد یا فقط قیمت‌ها را بالا می‌برد و سرعت تورم را زیاد می‌کند؟ واضح است که بدون افزایش نرخ بهره و در شرایطی که کشور چهار دهه در شرایط پولی انبساطی (نرخ بهره منفی) زندگی کرده، هر افزایش تقاضایی، چه از سمت انتظارات و چه از سمت دولت به تورم‌های بالاتر منجر شده و امکان کاهش تورم هم وجود ندارد.

تصمیمات بانک‌مرکزی اساس سیاست پولی را شکل می‌دهد. سیاست‌های پولی و بودجه‌ای تنها در کشور‌هایی از یکدیگر جدا هستند که به لحاظ مالی، توسعه‌یافته باشند و دولت مجبور نباشد کسری بودجه را با چاپ پول جبران کند، بلکه بتواند برای پرداخت پول در آینده از روش استقراض (انتشار اوراق) استفاده کند و بانک‌مرکزی تعیین کند چه مقدار از این بدهی‌ها پولی شوند، یعنی شکل پول یا معادل آن را به خود بگیرند و مابقی بدهی به صورت اوراق قرضه‌ای که نرخ بهره دارد منتشر شود.

برای روشن‌تر شدن موضوع باید این قضیه را شفاف کنیم که نرخ بهره چگونه باعث تغییر رفتار و کاهش تورم می‌شود. بانک‌مرکزی در راستای اجرای سیاست پولی خود، با عملیات بازار باز برای دستیابی به نرخ بهره هدف خود در بازار بین بانکی، به خرید اوراق دولتی (افزایش ذخایر و کاهش نرخ بهره) و فروش اوراق دولتی (کاهش ذخایر و افزایش نرخ بهره) می‌پردازد. عملیات بازار باز موجب نوسان پایه پولی و نرخ‌های بهره شده و مقدار حجم پول در معاملات (M۱) و دیگر مقادیر کلی پول را تغییر می‌دهد.

در این منظومه نرخ بهره در بازار پول هزینه وجوهی است که می‌توانند به مشتریان خود وام دهند یا در اوراق بهادار سرمایه‌گذاری کنند. با افزایش این هزینه بانک‌ها نرخ بهره وام‌های خود را بالا می‌برند و در اعطای اعتبار گزینشی‌تر عمل می‌کنند. در نهایت این سیکل به کاهش مصرف و سرمایه‌گذاری که از اجزای تقاضای کل هستند منجر شده و سبب کاهش تورم می‌شود.

سیاستی که از اوایل سال ۱۴۰۰ با کنترل مقداری ترازنامه‌ها توسط بانک‌مرکزی، تامین مالی از طریق شبکه بانکی را با محدودیت جدی مواجه کرده است هر چند در کل سیاست قابل قبولی است و باعث شده اندکی از انبساط پولی در کشور جلوگیری شود؛ اما در ایران با توجه به پایین بودن نرخ سود و بالا بودن نرخ تورم، نرخ بهره حقیقی همواره منفی است که خود به خود به تقاضای بسیار بالا برای تسهیلات منجر شده و کشور را به ورطه تورم‌های بالا می‌کشاند و به جز منافعی کوچک در کاهش تورم در مقابل هزینه‌های بزرگی مانند تحمیل رکود دستاورد دیگری نخواهد داشت.

به عبارت دیگر در شرایطی که نرخ بهره در ایران منفی است، هر گونه سیاست نامتعارف پولی نظیر کنترل مقداری ترازنامه (کل‌های پولی) هر چند ممکن است اثرات کوتاه‌مدت و کوچکی داشته باشد، اما به هیچ وجه نمی‌تواند به عنوان راه‌حل جایگزین افزایش نرخ بهره (صفر کردن بهره حقیقی) عمل کند.

دیگر خبرها

  • پولی در مسیر قهرمانی پرسپولیس (عکس)
  • آغاز تعمیر کولر‌های گازی نیازمندان در روستا‌های آبادان
  • کولر همراه، تازه‌ترین اختراع «سونی» / عکس
  • این کولر را می‌توانید بپوشید!
  • قائمشهر یک سلبریتی جدید دارد
  • قیمت کولر صنعتی | 2 سال گارانتی | شرایط چک و اقساط
  • تقلب در تعمیر کولر
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • این صدای موتور لذت دارد! (فیلم)
  • شاه کلید مهار تورم